LAADUKASTA VIKADIAGNOSTIIKKAA

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on tottunut etsimään ja diagnosoimaan erilaisia auton sähkövikoja. Käytössämme olevilla testereillä kattava vikakoodien luku ja nollaus onnistuu käden käänteessä – jonka jälkeen tehdään tarvittavat korjaukset. Punavuoren Autohuolto – autosähkö Helsinki.

Muistathan, että autokorjaamomme on monimerkkikorjaamo. Henkilöautojen lisäksi korjaamme myös pakettiautojen sähkövikoja. Lue tältä sivulta lisää vikadiagnostiikka-palveluistamme.

PUNAVUOREN AUTOHUOLTO KORJAA SÄHKÖVIAT, AUTOSÄHKÖ HELSINKI

Uusissa autoissa on paljon elektroniikkaa ja sähköllä toimivia laitteita. Sähköviat ovatkin tämän vuoksi entistä yleisempiä automerkistä riippumatta. Sähkövikojen etsiminen ja korjaaminen on vaativaa työtä, niiden tekemiseen on hyvä valita ammattilainen. 

Teemme esimerkiksi käyntihäiriötutkimuksia. Käytössämme on useampi testilaite/vikakoodien lukulaite, joiden avulla vikakoodien luku ja nollaus on mahdollista tehdä kätevästi. Tyypillisesti esimerkiksi auton sähköikkuna tai joku valoista ei toimi tai vikaa on jossakin toimilaitteessa. Usein auton sähkövian syyksi paljastuu johdin/liitin – esimerkiksi kontakti/hapettuma.

VIKADIAGNOSTIIKKA: ETSITÄÄN, LÖYDETÄÄN JA KORJATAAN

Emme lähde vaihtamaan vikakoodin mukaan osia vain uusimisen vuoksi. Toimimme näin: tutkimme ja paikallistamme ensin vian, jonka jälkeen uusimme/korjaamme tarvittavat osat. Autossa saattaa olla kymmeniäkin erilaisia ohjainyksiköitä ja vian syy täytyy konkreettisesti löytää. Vikakoodi antaa ikään kuin suuntaa sille, mistä vikaa voi lähteä kartoittamaan.

Joskus vika löytyy kuitenkin aivan muualta kuin mihin vikakoodi alun perin viittasi. Esimerkiksi EGR-venttiiliä ei kannata vaihtaa uuteen pelkän vikakoodin perusteella, vaan tarkistaa ennen vaihtamista, onko siinä vikaa – autosähkö Helsinki. Tavallista on sekin, että vikakoodi ilmoittaa syyksi sensorin, vaikka lambda-anturiin (happitunnistin), mutta ongelma onkin moottorin ilmamassamittarissa tai mekaanisessa viassa.

On liian yleistä, että vikamuisti ainoastaan luetaan ja nollataan, mutta itse vika jätetään korjaamatta. Vikadiagnostiikassa olennaista on se, että löydetään ongelman aiheuttaja. Sen jälkeen vika korjataan.

AMMATTILAINEN OSAA ASIANSA, AUTOSÄHKÖ HELSINKI

Autosähkö Helsinki, auton vikakoodien lukemiseen ja vikamuistin nollaukseen emme suosittele kotikäyttöön tarkoitettuja testereitä tai älypuhelinsovelluksia. Ammattikäyttöön tarkoitetut testilaitteet ovat täysin eri asia kuin lukijatyyppiset laitteet. On tapauksia, joissa on itse yritetty poistaa vikakoodeja ja saatu sekaisin koko auton järjestelmä. ”Kotitestereilläkin” saattaa päästä alkuun, mutta niistä pitää myös ymmärtää paljon.

Auton vikakoodit luetaan aina määräaikaishuoltojen yhteydessä. Kun kyseessä on pitempi huoltoväli (esimerkiksi kaksi vuotta), voi olla järkevää luetuttaa vikakoodit varmuuden vuoksi vaikka vuosihuollossa, vaikkei auto ilmoittaisikaan mistään viasta.

mike-newbry-7LsSwWhBRaQ-unsplash

TULE KÄYMÄÄN PUNAVUOREN AUTOHUOLLOSSA – AUTOSÄHKÖ HELSINKI

Autosähkö Helsinki, tervetuloa Punavuoren Autohuoltoon. Palvelemme auton sähkövikojen etsimisessä ja niiden korjaamisessa. Korjaamomme sijaitsee osoitteessa Uudenmaankatu 16–20. Olemme avoinna maanantaista torstaihin aamusta alkuiltaan (klo 8–17) ja perjantaina (klo 8-16). Ystävällinen henkilökuntamme palvelee sinua huoltohallissamme ja asiakaspalvelutiloissamme.

Mietitkö auton huoltoa tai korjausta? Ota yhteyttä autokorjaamoomme kaikissa autosi huoltoon ja korjaukseen liittyvissä kysymyksissä, autamme mielellämme. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteella huolto@punavuorenautohuolto.fi tai puhelimitse 09 642 225 ja 040 900 9988. Soita ja varaa aika tai tule käymään paikan päällä.